- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare5 minute
-
Timp Gătire5-10 minute
-
Porții2 Persoane
Antricotul de vita este alegerea ideala daca doriti sa aveti parte de o friptura intr-un timp scurt si totodata sunteti adeptii unei fripturi suculente. Antricotul de vita este echilibrat si contine grasime suficienta cat sa ofere un gust aromat dar si o carne ce poate fi gatita de la rare (putin facuta) la well done (bine facuta). Eu am ales varianta de mijloc, cea medium. Ramane la alegerea dumneavoastra cat de mult doriti sa o gatiti. Friptura se serveste cu o garnitura la alegere, eu am optat pentru un piure de mazare. Daca doriti sa gatiti si garnitura din piure de mazare reteta o gasiti Aici.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Ungem bucatile de antricot cu ulei pe o parte si pe cealalta peste care adaugam sarea si piperul dupa gust



Punem o tigaie pe foc in care adaugam 2 linguri de ulei si untul pe care le lasam la foc mare pana acesta se topeste



Cand tigaia este incinsa, adaugam bucatile de carne impreuna cu crenguta de rozmarin. Vom gati pe fiecare parte timp de cateva minute in functie de cat bine vrem facuta carnea



In timpul gatirii luam cu o lingura din untul si grasimea topita si punem peste carne pentru a se gati uniform si a capata aroma. Dupa ce am terminat de gatit o scoatem din tigaie si o lasam sa se odihneasca pentru 3-4 minute



Cu ajutorul unui cutit vom indeparta bucatile de grasime de pe marginea fripturilor si de la mijloc



Feliem carnea dupa preferinte



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Antricot de vita (Rib eye steak)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Ungem bucatile de antricot cu ulei pe o parte si pe cealalta peste care adaugam sarea si piperul dupa gust



Punem o tigaie pe foc in care adaugam 2 linguri de ulei si untul pe care le lasam la foc mare pana acesta se topeste



Cand tigaia este incinsa, adaugam bucatile de carne impreuna cu crenguta de rozmarin. Vom gati pe fiecare parte timp de cateva minute in functie de cat bine vrem facuta carnea



In timpul gatirii luam cu o lingura din untul si grasimea topita si punem peste carne pentru a se gati uniform si a capata aroma. Dupa ce am terminat de gatit o scoatem din tigaie si o lasam sa se odihneasca pentru 3-4 minute



Cu ajutorul unui cutit vom indeparta bucatile de grasime de pe marginea fripturilor si de la mijloc



Feliem carnea dupa preferinte



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu